22. oktobra smo v OŠ Škofja Loka-Mesto praznovali 15. obletnico naše univerze

Pevska skupina Mavrica je pod vodstvom zborovodja Viktorja Zadnika za začetek proslave zapela dve pesmi.

Prejemniki priznanj: Miro Duić, predsednik DU Škofja Loka za DU – Pisna zahvala za tesno sodelovanje, Mana Veble Grum – Pisno priznanje, ker je dala pobudo za ustanovitev univerze v Škofji Loki, Veronika Hartman – Častna članica društva U3 ter Nevenka Mandić Orehek, Vlasta Mekiš in Borjana Koželj – Plaketa Društva U3 za dolgoletno in obsežno prostovoljsko delo. Manjkata Alenka Veber – Pisna zahvala in Jelka Mlakar – Plaketa Društva U3.

Po uradnem delu proslave je nastopila pevska skupina Ruski talisman ob sodelovanju študentk krožka ruskega jezika. Skupino vodi Irina Guščina, diplomirana zborovodkinja, pevka, glasbenica, režiserka in tudi mentorica študijskega krožka ruščine pri Društvu U3.

Odlomek iz Butalcev Frana Milčinskega so izvedle naše članice – študentke drame pri KD Glasba-Drama.

S plesi z Gorenjske so nas razveselili člani društva Sožitje, ki skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju. Njihova folklorna skupina »Jelčki« nas s svojimi nastopi vedno znova preseneti in ogreje naša srca.

Apolonija Kandus in Iztok Polak, člana zasedbe OverFourty, sta nam obudila spomine z dvema lepima, starima slovenskima popevkama.

Pred zaključkom prireditve so nam k jubileju čestitali tudi naši gostje, gospod Marijan Turičnik, podpredsednik Univerze za tretje življenjsko obdobje Žalec, ki je letos praznovala že 20 let in gospa Alijana Šantej iz Univerze za tretje življenjsko obdobje Ljubljana.

Za iskriv zaključek programa so nam zaplesale še naše Country plesalke pod vodstvom Milene Razinger.

Skupina, ki ustvarja v glini, je predstavila keramične skodelice iz ulivane gline, naše klekljarice so se predstavile z lučkami, oblečenimi v čipko, drobni kvačkani izdelki pa so skupaj z našimi koledarji krasili steno. Pisano, kot je pisana naša Loka.

V zaodrju so prostovoljke pripravile pogostitev za naše goste in nas.

Naše druženje se je zaključilo v sproščenem klepetu s prijatelji ob dobrotah, za katere so poskrbele pridne roke članic Društva U3.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja