Spletna univerza Društva U3 Škofja Loka 2020/2021

Učenje na daljavo

Angleški jezik

Jasna Kejžar

Spoznavali bomo izraze iz vsakdanjega življenja in se učili poslušati jezik.

Teme iz vsakdanjega življenja:

  • družinski člani, hobiji, vreme ….
  • zahtevnejša slovnica in konverzacija
  • svet in zanimivosti, zgodovina angleščine, razlike med angleško in ameriško angleščino, potovanja, v restavraciji, razgovor na različna besedila, ki jih udeleženci samo doma predelajo ..

Nemški jezik

Jasna Kejžar

Pri krožku boste izpopolnili svoje znanje ali se naučili nemškega jezika z branjem, poslušanjem, govorjenjem in pisanjem besedil na različne teme.

Ruski jezik

Irina Guščina

Jezik boste osvajali postopoma, sproščeno in na zanimiv način. Svoje že pridobljeno znanje boste osvežili ter nadgradili.

Španski jezik

Jasna Batagelj

Osvojili boste komunikacijske veščine, potrebne za branje, pisanje in izgovorjavo v španskem jeziku in hkrati spoznavali značilnosti španske kulture, zgodovine, kulinarike in geografije

Predstavitev zbirk Loškega Muzeja

Umetnostnozgodovinsko popotovanje od srednjega veka do sodobnosti, Boštjan Soklič

Orožje in bojevanje, Jože Štukl

Življenje nekoč in danes, Mojca Bulovec Šifrer

Športamo z muzejem, Biljana Ristić

Škofja Loka od začetkov do danes, Jože Štukl

Kustos za en dan, Biljana Ristić

Loka, njeni meščani in njene zgodbe

Jasna Kejžar

Govorili bomo o zgodovini Loke, pa o njenih zgradbah, ulicah in trgih; spoznali bomo tudi bogato nesnovno dediščino mesta in okolice. Škofjeloški pasijon, poglobili se bomo v njegov nastanek, uprizoritve ter pomen v preteklosti in danes. Spoznali bomo delovanje ene najmodernejših dekliških šol, kjer so se dekleta od blizu in daleč izobraževala pod vodstvom Uršulink skoraj 160 let. Z izobrazbo in izjemnimi dosežki na svojih področjih pa se lahko pohvalijo tudi številni znameniti Ločani; ena dama in 12 mož ima svoje obeležje v Aleji na Šolski ulici in predstavili bomo njihova nadvse zanimiva in bogata življenja ter pri tem odkrili tudi kakšno manj znano, včasih veselo, še večkrat pa trpko prigodo… Ozrli se bomo tudi po Poljanski in Selški dolini, ki sta nekoč prav tako spadali v veliko posest freisinških škofov; in ne nazadnje, še ne tako dolgo nazaj smo bili skupna občina, se spomnite?

Skriti biseri Slovenije

Alenka Veber

Spoznali bomo manj znane – skrite bisere Slovenije. spoznali značilnosti naše dežele. Slovensko pestrost bomo odkrivali ne le v raznoliki pokrajini, temveč tudi v arhitekturi, kulinariki, vinorodnih okoliših, navadah, govorici, zgodovini …

Beremo dobre knjige

Ela Dolinar

V skupini bralcev se bomo dogovorili o seznamu knjig slovenskih avtorjev o katerih se bomo pogovarjali. Sledili bomo zgodbi in bili kritični do vsebine.

Vabilo v Žiri, kraj »na koncu sveta« 

Vabilo na virtualni izlet po Žireh, 27.11. 2020 ob 11. uri, Blaž Benedik Ivanov

Računalniške delavnice

Domen Kokelj

Uporaba aplikacije ZOOM

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja