Medgeneracijski projekt »ZLATI MOST«

 

Zavoda Tri, zavod za trajnostne skupnostne prakse (zavod-tri.org Grozd NVO Gorenjske ) je objavil razpis za NVO Gorenjske.

Cilj razpisa: S pozivom smo v gorenjskih nevladnih organizacijah želeli spodbuditi pridobivanje novih prostovoljk in prostovoljcev, prenos znanj med ljudmi in organizacijami, medgeneracijsko in vsebinsko raznoliko sodelovanje med nevladnimi organizacijami na Gorenjskem s poudarkom na izzivih dolgožive družbe. Projekti bodo potekali od aprila do sredine septembra 2021.

Društvo U3 je s partnerskim Zavodom KRES prijavilo

Projekt »ZLATI MOST«.

Projekt »ZLATI MOST« spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, preprečevanje osamljenosti, spodbujanje ter prenos praktičnih veščin med generacijami ter pripravo novih mentorjev in programov za izvedbo delavnic in izobraževanj (oblikovanje gline/keramika, polstenje ter delo z otroki ter mladino), kvalitetno preživljanje prostega časa vseh generacij, usposabljanje novih prostovoljk in prostovoljcev. Projekt je usmerjen k spodbujanju »zlate vezi« medgeneracijskega
sodelovanja ter prevenciji pred digitalno zasvojenostjo otrok in mladine ter tesnem sodelovanju NVO.
Z izmenjavo izkušenj, spoznanj, druženjem skozi učenje, pomoč ene generacije drugi, ustvarjanjem, ohranjanjem in širitve socialne mreže, sprejetosti in medsebojne podpore prispevamo k temeljnimi vrednotami solidarnosti in spoštovanja.

Kdo bo projekt izvajal?

Izvajali ga bodo nosilci projekta Društvo U3 in partnerji Zavod KRES. Namen je usposabljanje novih prostovoljk in prostovoljcev, preprečevanje osamljenosti, prevencije pred digitalno zasvojenostjo, spodbujanja ter prenosa praktičnih veščin med generacijami ter prenos znanja dela z otroki in mladino, (oblikovanja gline/keramika ter delavnico suhega polstenja), kvalitetno preživljanje prostega časa vseh generacij.

Kdaj?

Delavnice bomo izvedli med majem in septembrom 2021. V maju bomo izvedli uvodno srečanje za nove prostovoljke in prostovoljce, predstavili termine in prenos pedagoških, rokodelskih, prostovoljskih veščin in spretnosti med generacijami. Predvideno na lokaciji Društva U3 in v prostorih Zavoda KRES. Rokodelske veščine in spretnosti bodo nove prostovoljke in prostovoljci predajali naprej.

Pričakovani rezultati

Bogata srečanja in izmenjave rokodelskih znanj se bodo nadaljevala na naših rednih srečanjih za katere smo predvideli več kot trideset pedagoških ur. Skupno bo vključenih 20 udeleženk in udeležencev in 6 do 10 novih prostovoljk ali prostovoljcev, ki bodo nosilci Programa ŽIVO – življenjskih veščin odraščanja. Skupne aktivnosti bomo zaključili z razstavo izdelkov in fotografijami ter poskrbeli za naše medgeneracijsko sodelovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja